torsdag 6 mars 2014

Läxor





När dottern just fått sina diagnoser (Aspergers syndrom och ADD) så var den förstå åtgärden i skolan att ta bort läxor i hemmet.
Hon skulle fortfarande ha läxor men de skulle göras i skolan. Hon fick även lägga på lite tid för detta efter skoltid. Men det har fungerat toppen.
Ingen anar hur denna anpassning har gjort livet liiite enklare för oss hemma...


I alla fall på senaste skolmötet. Tyckte personalen att hon skulle börja med läxor i hemmet igen, "det går ju så bra med läxorna så det tror vi inte är några problem", var typ det vi fick höra.
En annan anledning var "hon kommer ju inte undan läxor i högstadiet". Nej, men vem sjutton tror att vi gör det här för att hon ska komma undan?! Ingen hellre än vi vill ju att hon ska vara som alla andra i sin ålder... Om det är någon som vill byta ett tag så visst.


Det bestämdes att efter sportlovet skulle hon börja med engelska glosor.
Behöver jag säga att det blev gråt och tandagnisslan?!




Men att lära sig att man inte kan komma undan här i livet, det ska hon. När ska andra lära sig så pass mycket om hennes funktionsnedsättningar så att anpassningarna kan bli självklara?!


//Mammafunderingar

2 kommentarer:

  1. Åh, precis dessa kommentarer får vi också höra.
    "han ska inte tro att han kan komma undan..."
    Och det är väl det minsta man kan säga att våra barn gör. De kämpar ju som bara den mot hela världen, hela tiden. Alltid. Oavsett läxor eller inte. Läxor läggs ju liksom bara på allt annat.
    Och att börja med läxor med anledningen "att det fungerar ju så bra just nu" är ju helt galet. Det är ju just pga anpassningen som det funkar!!
    Ibland blir man bara så ledsen...
    kram kram!

    SvaraRadera