söndag 30 juni 2013

Resa

Våra döttrar skulle få förmånen att åka på en resa med sin mormor och hennes väninna.
Det började tidigt att planeras. Det huvudsakliga syftet med resan var att få flyga, för det har tjejerna aldrig gjort. Så resan bokades och tjejerna skulle åka tidigt en torsdag och komma hem på söndagen. Alldeles lagom för en mamma som är hemma och väntar.

Förberedelserna var många. En stor grej var att åka och fixa pass, det var spännande och som tur var har storasyster precis blivit av med sin fobi för poliser, så det hela gick smidigt. Tjejerna började spara pengar, de pantade burkar för att få ännu mer pengar till sin resa. De fick sedan följa med och växla in pengar. Efter växlingen tog de en lunch med mormor och hennes väninna och planerade inför resan. De var med och packade och fixade inför det stora äventyret.

De var så förväntansfulla när den stora dagen var kommen. Dock hade båda lite separationsångest när jag skulle lämna av dem vid flygbussen. Mest lillasyster men även storasyster fällde en tår.

Mormorn hade bestämt att vi skulle inte hålla på att ringas utan vi skulle höras av på söndagen när de landat i Sverige igen. Det var nog bra annars hade de nog fått hemlängtan av att höra våra röster, såklart hade ju mamman föredragit att få ringas lite ;)

Jag hörde inget under dessa fyra dagar och jag kände då att allt var bra.

Vid lunchtid på söndagen ringde de och ville bli hämtade ett par timmar senare vid stationen. Pratade med båda tjejerna som var så glada och hade mycket att berätta.

Vi åkte för att hämta dem och packade in väskor, tjejerna och mormorn i bilen och for iväg för att lämna av mormor först och sedan vidare hem till oss. När mormor klivit ur bilen började storasyster muttra lite. Jag kände redan då att shit nu drar det igång...
Vi kom innanför dörren och Storasyster frågade efter att få ringa en kompis, vilket vi inte tyckte var så lägligt med tanke på den långa resan och packa upp väska komma iordning och duscha mm. Då blixtrade det till. Grejen är att hon sen en vecka tillbaka har en inbokad kompis dagen därpå och vi tyckte det var viktigt att få undan allt efter resan. Det tyckte inte storasyster var lika viktigt. Utbrottet kom för att stanna en lång stund. Jag blev kallad kärringjävel, idiot, jävla pucko osv... Hon var fullständigt tokig på oss.
Det tog en lång stund innan hon lugnade ner sig och hon fick sitta en lång stund med sin iPad med hörlurar och bara vara.

Alla dessa intryck under dessa fyra dagar blev ett påtagligt avslut på en underbar weekend med mormor. Så tråkigt och ledsamt. Men såklart mest tufft för henne själv.


Efter en fyra dagar lång energipåfyllning, var energin nästan som bortblåst på bara en liten stund...

//Mammafunderingar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar